您当前的位置:首页  服务信息  通知公告

美国休斯敦大学张迎春博士学术报告会通知

阅读量:13 发布时间:2017-12-04 08:42:54

报告时间:12月6日(周三)上午9:30

报告地点:一教南楼109党员之家会议室

报告人:张迎春, PhD, 美国休斯敦大学生物医学工程系助理教授

报告题目: Multimodal Neural Engineering in Rehabilitation

欢迎广大师生参会交流学习!

Abstract:

Bioelectrical activity is associated with living excitable tissue and is closely related to the mechanisms and functions of excitable membranes in living tissue/organs such as the brain and muscles. A better understanding of bioelectrical activity will lead to a better understanding of the functions of the human body as well as the mechanisms underlying the bioelectric phenomena. In this seminar, recent development of bioelectrical activity recording with multimodal approach using EEG, functional MRI, functional NIRS and EMG, and corresponding integration data analysis techniques in Dr. Zhang’s lab will be present and their application in rehabilitation will be discussed.

Bio:

张迎春:浙江大学电气工程博士,曾在美国明尼苏达大学生物医学工程系从事博士后研究,后在明尼苏达大学医学院任职助理教授,现任美国休斯敦大学生物医学工程系助理教授。于2010年获得美国卫生部(NIH)的职业发展奖(K99/R00),目前在研的4项研究课题获得美国卫生部和美国自然基金委2百多万美元的基金资助。张教授的研究主要集中在生物电磁学,人体的生物电磁系统的建模仿真,多模态功能性成像和神经工程及其在临床上的应用。在国际刊物和会议上发表论文170多篇,担任 40多家国际杂志和会议的审稿人,并多次受到美国卫生部,国际会议以及知名医疗器械公司邀请做学术讲座。张教授与美国的University of Texas Health Center, Baylor College of Medicine, Houston Methodist Hospital, MD Anderson Cancer Center, Northwestern University, Rehabilitation Institute of Chicago, University of Michigan,University of Minnesota, 广东省工伤康复医院,湘雅医院,浙江大学,以及美国的多家医疗器械公司建立了密切的合作关系。

×关闭